Войти
Вход в интернет-магазин

E-mail

Пароль

Напомнить пароль
Отмена
Зарегистрироваться
Контакты Доставка и оплата Гарантия
search
Войти
Вход в интернет-магазин

E-mail

Пароль

Напомнить пароль
Отмена
Зарегистрироваться
0
Корзина0 товаров
Каталог
АКЦИИ И НОВИНКИ
Главная » Блог » Датчики руху заощаджують електрику. Де використовувати і коли краще без них

Датчики руху заощаджують електрику. Де використовувати і коли краще без них

Датчики руху заощаджують електрику. Де використовувати і коли краще без них


Датчики руху і реле «день-ніч» допомагають витрачати менше на комуналку. Світло працює тільки в присутності руху, тому споживається менше електрики.

Чим більше витрачається на світло, тим більшою буде економія з датчиками руху. Виробництва і склади вивільняють найбільше коштів. Середній і дрібний бізнеси отримують найзначніший ефект. Навіть в побуті помітні зміни в рахунках.

Також ці пристрої зручні. З датчиком руху не потрібен вимикач, світло вмикається навіть якщо руки зайняті. І автоматично вимикається, коли нікого немає поруч.


✅ Подвір’я і прохідні

Наявність світла сприяє безпечному пересуванню. А консьєрж чи охоронець може розгледіти, хто прийшов.

Звісно, можна натомість залишати увімкненим світло на ніч. Але і платити за електрику доведеться більше.

датчик руху надворі

✅ Коридори

Навіть у великих будівлях, більшість часу в коридорах пусто. Тримати світло постійно увімкненим немає сенсу.

Інколи встановлюють дублюючі вимикачі з обох боків коридору. Але люди все одно ігнорують необхідність постійно клацати світло і частіше залишають його увімкненим.

Освітлення сходинок

✅ Санвузли

Без вимикача гігієнічніше. А короткий проміжок увімкнення освітлення натякатиме, щоб ніхто не засиджувався.

Датчик руху в санвузлі

✅ Підсобні приміщення

Як в холодильнику, світло вмикається тільки коли відчиняються двері.

В половині випадків з підсобок щось виносять в руках, а потім шукають, куди все покласти, щоб вимкнути світло. Чи взагалі залишають його увімкненим, про що можна дізнатися тільки коли хтось іще загляне в підсобку.

Датчик руху в підсобному приміщенні

✅ Парковки

З датчиками руху організовується зональне освітлення. Без марнотратства світла на припарковані годинами автомобілі. Для наземних паркінгів краще ставити датчики, які спрацьовують тільки в сутінках. Так не буде додаткових витрат вдень.

Датчик руху на парковці


✅ Дороги

Це головний кандидат на датчик руху з вбудованим сутінковим реле («день-ніч»). А якщо це проїжджа ділянка, ставимо сутінкове реле. І отримаємо автоматичне вмикання світла на ніч, без необхідності налаштовувати таймер чи вмикати і вимикати світло вручну.

Фотореле на дорозі


❌ Житлові кімнати

Приміщення на кшталт вітальні чи дитячої краще залиши без датчика. Люди тут проводять багато часу. Якщо не рухатися постійно, світло вимикатиметься. І навпаки: під час сну датчик відловить рух і ввімкне лампи.

Вимикач, як правило, зручно розташований біля дверей. Комфортніше раз клацнути його і займатися своїми справами. Хоч це вправи, хоч відпочинок біля телевізора.

❌ Робочі кабінети

Офісні робітники сидять подовгу за комп’ютерами і мало пересуваються. В кабінетах весь час хтось перебуває. Тому датчик руху тільки дратуватиме періодичними вимиканнями.

❌ Кухні

Готувати їжу зручніше, коли світло постійно ввімкнене. З датчиком руху може статися неприємність: нарізаєш гострим ножем ковбасу, і раптом гасне світло.